Show MenuHide Menu

Kvindefodbold – interessant eller uinteressant?

22. september 2015

Blandt fodboldfans er kvindefodbold i den grad noget som kan dele vandene. Selvom de fleste dedikerede herrefodboldfans vel nok mener, at livet er for kort til kvindefodbold.

Og hvis vi skal være helt ærlige, så kan man nok godt forstå hvad de mener. Niveauet er kvindefodbold er rystende lavt i forhold til herrefodbold. Spillet går væsentligt langsommere, de ser tingene langsommere, de sparker dårligere, dribler dårligere og er meget dårligere rent fysisk. Det er ganske enkelt fakta, men er det ikke også meget naturligt? Der er trods alt visse fysiologiske forskelle på mænd og kvinder.

Men hvorfor er det så, at kvindefodbold alligevel kan fascinere? For det kan kvindefodbold nemlig godt. Jeg er selv massiv fodboldfan og følger mere med end de fleste i herrefodbold. Jeg ser næsten ingen kvindefodboldkampe og følger sådan set heller ikke med i resultater mv. Men alligevel mener jeg, at visse aspekter indenfor kvindefodbolden har sin charme.

Kvindefodbold er et spil, der bundet op på de tekniske dyder indenfor fodboldspillet. Her tales der er pasningsspil, gerne spil langs jorden og direkte udfordringer. I kvindefodbold ser vi i langt mindre grad fysiske dueller og nærkampe. Færre lange bolde og meget mere spil med bolden, og fokus på at holde bolden i egne rækker – alternativt spille den i dybe rum langs jorden.

Som fodboldelsker kan man bestemt mene, at denne del af spillet har sin helt særlige charme. Der er tale om et langt mere rent og pænt spil. Det er netop fodbold, renset for alt det som vi ser i herrefodbolden.

Det er vigtigt, at jeg ikke bliver misforstået. Herrefodbold er langt bedre på teknisk, taktisk og fysisk, men når der spilles kampe er det særligt kombinationen af disse 3 parametre vi ser udfolde sig. Hos kvinderne er det særligt den tekniske del, suppleret af den taktiske del.

Man renser ganske enkelt sporten for nærkampe og finder på den måde det bedst spillende hold. Det har bestemt sin charme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *