Show MenuHide Menu

Det er normalt at gå op i ens fodtøj

31. august 2015

Der findes både mænd og kvinder, som går rigtig meget op i deres fodtøj. Hvor det førhen blev anset som en mere feminin ting at snakke om sko, kan det mandlige køns samtaleemner nu sagtens også handle om det nye fodtøj. Der har nok aldrig været en egentlig periode, hvor mænd ikke har gået op i deres sko. Førhen var det måske bare en smule mere bestemt på forhånd, hvad man nu engang gik med.

Sådan forholder det sig ikke i dag. Både mænd og kvinder, har et hav af forskellige sko at vælge imellem. Det er nu blevet lang mere mainstream, at man snupper et par sneakers på i dagligdagen. De kendte skomærker har ekspanderet, og laver nu fodtøj som passer til flere lejligheder. I dag kan et par tennissko, som for årtier siden primært blev betragtet som sportssko, nu gå som et par pæne hverdagssko.

Internettet og den globale økonomi, har også betydet at vi nu kan følge med helt tæt på, når nye sko bliver lanceret af kendte designere. Dette kan være med til at skabe en enorm ”hype”, på samme måde som når nye apple-produkter bliver lanceret. Det seneste eksempel i Danmark, var da unge mennesker valgte at campere flere dage foran en skobutik, for at være de første til at få fingrene i Kanye West’s nye Adidas sko.

Et andet resultat af denne store efterspørgsel på sneakers – fra unge såvel som voksne – er at ganske normale sko, som ikke har noget at gøre med sportsmærker som Nike, Puma og Adidas, er begyndt at virke lidt ”finere” i det. Har man et par pæne lædersko på arbejde eller i skole, signalerer det at man er moden. Sneakers kan dog sagtens gøre det samme. Alligevel er de dog generelt anset som værende mere afslappende – hvilket også passer fint til mange arbejdspladser og i skoler, hvor man ikke behøves at være fin på den. Der er dog kommet en vis charme over et par pæne lædersko i dagligdagen, samt et par pudsede laksko til specielle begivenheder.

På internettet finder du et stort udvalg af sko. Sider som Skoringen og Deichmann lader dig bestille sko direkte på nettet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *